Verhuur
Lid worden?

Scoutfit

Aan de kleur van je scoutfit kan je zien in welke speltak (leeftijdsgroep) je zit. Aan de insignes kan je zien waar iemand vandaan komt en wat de scout allemaal heeft gedaan. Op de scoutfit kunnen badges zitten van bijvoorbeeld labelterreinen of insignes die verdient zijn door dat je een bepaalde vaardigheid bezit (knopen, natuur, veiligheid & gezondheid en nog veel meer).

Wat zijn de insignes

Er zijn een aantal vaste insignes op de scoutfit, deze zitten op een vaste plek. De basisinsignes zijn:

  • Groepsnaambandje: dit is het bovenste insigne op de rechter mouw
  • Regiobadge: dit is het onderste insigne op de rechter mouw
  • Speltakteken: dit is een badge die per speltak verschillend is, maar de plek is altijd hetzelfde op het rechter borstzakje
  • Installatieteken: deze badge is voor iedere scout die geïnstalleerd is, dit is een witte ronde badge met het scouting logo. Deze zit ook altijd op een vaste plek, het linker borstzakje

Om je op weg te helpen met de insignes staat laten we je zien waar de basisinsignes horen. Er zijn ook nog extra insignes, hierover lees je meer onderaan deze pagina.

Scouts (Verkenners & Gidsen)

De scouts (Verkenners & Gidsen) zijn opgedeeld in groepen, bij scouts noemt men dit patrouilles. Het patrouilleteken zit op de rechter mouw tussen het groepsnaambandje en de regiobadge. Als je patrouille leider (PL) of assistent patrouille leider (APL) bent, krijg je voor op je linker borstzakje een witte strook. Eén voor de APL en twee voor de PL.

Insignes Scouts

Extra insignes en badges

Naast de basisinsignes is het mogelijk om extra insignes of badges te verdienen of zelf te kopen. Deze insignes geven bijvoorbeeld aan dat je een bepaalde vaardigheid beheerst of dat je bijvoorbeeld mee hebt gedaan met een landelijke of internationale activiteit. Ook zijn er badges van de terreinen van Scouting Nederland.

Vlaggetjes

Om te laten zien waar je vandaan komt kun je vlaggetjes op je scoutfit maken. Zo kan iedereen zien dat je uit Nederland komt. De vlag(gen) horen vlak boven je rechter borstzak, in het midden (naast elkaar).

Vaardigheidsinsignes

Vaardigheidsinsignes zijn insignes die je alleen kan verdienen als je een bepaalde vaardigheid beheerst. Er zijn bijvoorbeeld insignes voor koken, EHBO, knopen, kampvuur, houtbewerken, expressie, buitenleven en nog veel meer. Voor meer informatie over deze insignes kunt u terecht bij de leiding van uw scout. Deze insignes mogen op de linker mouw van je scoutfit worden vast gemaakt. Klik hier om de vaardigheidsinsignes te bekijken.

Overige

Naast de insignes van scouting zijn er in diverse winkels in binnen- en buitenland insignes en badges te verkrijgen. Deze mogen op de rug van je scoutfit.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com